Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

De NME foundation is opgericht in 1996 en heeft zichzelf altijd tot doel gesteld een springplank te zijn voor jong musicaltalent. Dit doet ze door diverse opleidingstrajecten aan te bieden waar jonge, ambitieuze  talenten hun passie uit kunnen bouwen tot een carrière op het podium. 

Toen Ivo van Leeuwen de NME foundation oprichtte bestonden er eigenlijk nog geen musicalopleidingen in Nederland. De toneelscholen, conservatoria en dansacademies waren allemaal alleen toegankelijk voor mensen met een HAVO diploma of hoger. Een gat wat moest worden opgevuld en dus begon de NME foundation met een productiegroep, waar net zo mee werd gewerkt als in het Circustheater, waar Ivo toen werkzaam was. Praktijkgericht, gedisciplineerd, strevend naar het hoogst haalbare en dat met coaching van professionals uit de theaterpraktijk.

Die praktijkgerichte basis vormt nog steeds het uitgangspunt voor alle opleidingen die de NME foundation aabiedt, al is het aanbod sterk uitgebreid in de loop der jaren. Inmiddels starten we met kinderen vanaf 8 jaar met NME Kids on Tour, om via de vooropleiding de NME Junior Academie door te kunnen stromen naar de Dutch Academy of Performing Arts, onze erkende mbo opleiding.